Typisch freres


De Frères, dat is veel meer dan school alleen. We stimuleren onze leerlingen met initiatieven en activiteiten die typisch Frères zijn. Laat je inspireren en ontdek wat je op onze school beleeft.

Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut,
een school in de stad

Onze school bevindt zich knal in de binnenstad. We maken hier dan ook graag optimaal gebruik van. Een bezoek aan de bib, een documentaire bekijken in cinema Lumière, de nieuwste tentoonstelling bezoeken of een stadsloopje, het is allemaal binnen handbereik.

Reizen

Reizen met je medeleerlingen

Verleg je grenzen en ga op reis met je medeleerlingen. Elke schoolvakantie organiseren we een leuke reis in binnen- of buitenland.

  • Bergkamp voor de leerlingen uit het eerste jaar
  • Ontdek Heuvelland in je tweede jaar
  • Verken Londen in het derde middelbaar
  • Parijs, je bestemming in het vierde
  • Kies uit Italië of New York in het vijfde middelbaar
  • Sluit je schoolcarrière af met een citytrip Berlijn of de inleefreis naar India
Schoolband

Laat je creativiteit de vrije loop!

Hier op De Frères kan je ook met je creativiteit aan de slag. Heel veel jongeren gaan immers naar een dans- of muziekschool, leren zingen of acteren, of spelen in een band.

Je talent wordt niet alleen gestimuleerd met vakken als plastische en muzikale opvoeding, maar krijgt op school ook een plaats na de lesuren. Je kan je creatieve ei kwijt bij onder andere de leerlingenredactie van schoolmagazine Concordia, toneel en dichten en de schoolband.

Middagactiviteit

Ontspan met een leuke middagactiviteit

Zit je in het eerste jaar? Dan geniet je van tal van middagactiviteiten. Ideaal om je eens lekker te ontspannen én om elkaar beter te leren kennen.

Er is steeds een begeleidende leerkracht of leerling uit de derde graad aanwezig en de activiteiten zijn ook gratis. Kies een sportieve activiteit als basketbal, minivoetbal, volleybal, mixed Martial arts, badminton, pingpong, moderne dans, yoga, Kubb of Mölki spelen. Liever iets rustigers? Dan kan je juwelen maken, rijmen en dichten, toneel spelen, tekenen, knutselen, werken met stof en wol, gezelschapsspelen gebruiken, of je bezighouden met techniek en typtop. Keuze genoeg!

Concordia

Blader door ons schoolmagazine Concordia

Een paar keer per jaar krijg je Concordia in de bus, een boeiend magazine over het leven op onze school. Nu al eens door Concordia bladeren? Dat kan hieronder.

editie 2022

editie 2021

Concordia res parvae crescunt is al sinds de 19e eeuw onze spreuk. Eens in onze geschiedenis duiken?

onze geschiedenis

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. Je kan toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.