Samenwerken


Ook dankzij verschillende duurzame samenwerkingen maken we onze school sterk. En daar gaan we letterlijk en figuurlijk ver in, van onze Brugse basisschool tot in New York.

Logo kdg

Scholenkoepel
vzw Karel de Goede

De Frères werkt nauw samen met vzw Karel de Goede, een fusie van 5 schoolbesturen binnen de bredere Brugse regio. De vzw neemt het voortouw in kwaliteitsvol onderwijs, geworteld in de christelijke traditie. Kinderen worden zo voorbereid op de toekomst en groeien uit tot verantwoordelijke, geëngageerde jongeren. 

Katholiek Onderwijs Sint-Trudo, Secundair Onderwijs Karel de Goede, Gruuthuse, Vrije basisscholen Damme en Katholiek Onderwijs Beernem maken samen vzw Karel de Goede. De leerkrachten geloven in het talent van elk kind en dat ze samen dat talent verder kunnen ontwikkelen. Leerlingen, leerkrachten, directies, opvoeders, medewerkers … komen er met volle goesting naar school.

Maak kennis met vzw Karel de Goede

Lagere school

Basisschool De Frères

Ook op basisschool De Frères staan zorg en aandacht voor elk kind centraal. De leerkrachten streven naar een efficiënte samenwerking met ouders, zodat de weg die de kinderen afleggen boeiend, uitdagend en haalbaar is. 

Heel wat kinderen maken daarna de brug naar middelbare school De Frères. Samen met alle leerkrachten en directie zorgen we voor een vlotte overstap.

Meer over basisschool De Frères

De Frères’ leerlingenparlement

Enthousiast en geëngageerd? Dan is het leerlingenparlement iets voor jou. Deze groep gemotiveerde leerlingen organiseert activiteiten die het schoolleven aangenamer maken. Elke week vergadert het leerlingenparlement over hoe jouw vrije tijd op onze school zinvol én leuk kan worden. Daarnaast zijn deze studenten ook jouw spreekbuis voor opmerkingen en verzuchtingen over de lessen. Denk daarbij aan het gebruik van de agenda, de werkdruk, de sperperiode, examens … Tot slot vergader je als lid van het leerlingenparlement regelmatig met de directie. 

Word lid van onze actieve en enthousiaste ouderraad

De ouderraad denkt constructief mee over het schoolbeleid, kaart problemen aan en zoekt naar oplossingen. Alles gebeurt steeds in een positief overleg met de directie en leerkrachten. Ten slotte ondersteunt de ouderraad heel wat schoolinitiatieven over verkeersveiligheid, alcohol- en drugspreventie en sociale vaardigheden. 

Jaarlijkse uitwisseling met Xaverian High School in New York

In 2005 rijpte het idee voor een uitwisseling tussen de Europese en Amerikaanse school van de Broeders Xaverianen. We zochten contact met de Xaverian High School in Brooklyn, New York en sindsdien is er een jaarlijkse uitwisseling tussen beide scholen. 

Zo ga je in het vijfde jaar tijdens de herfstvakantie zowel de Xaverian High School en New York bezoeken, terwijl de Amerikaanse leerlingen Brugge ontdekken in de maand februari.

Speelschaar

De Koninklijke Speelschaar SFX is al decennia lang een gevestigde waarde in Brugge en omstreken. Dankzij haar unieke samenstelling (drumband, klaroenengroep en harmonieorkest) biedt het korps een grote flexibiliteit en kunt u bij hen terecht voor een taptoe, processie, wandel- of zittend concert.

Voor elke gelegenheid wordt een aangepast repertoire voorzien. Dit gaat van traditionele militaire marsen tot filmmuziek, concertwerken en popmuziek. Voor elk wat wils dus!

Dankzij de opvallende uniformering is deze harmonie een absolute blikvanger binnen uw evenement. Het unieke uniform verwijst naar haar ksa-verleden en wordt door elke muzikant nog altijd met veel trots gedragen.

Zin om jouw talent te laten horen?


Sportzaal

Naschoolse activiteiten of sportkampen

Interesse in het gebruik van onze sportzaal, danszaal of het volledig vernieuwd Theodoor Rijken Auditorium?

Reserveer of informeer telefonisch of via het contactformulier.

TRA

Samenwerken, da’s typisch Frères.
Benieuwd naar wat er nog zo eigen is aan onze school? Ontdek het snel.

typisch Frères

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. Je kan toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.