Studierichtingen


Latijn, STEM, SEI,  Moderne Talen, Economie, Humane Wetenschappen of Wetenschappen? Dit is het studieaanbod op de Frères

Na zes jaar in de Frères heeft elke leerling de nodige leercompetenties, kennis en attitudes ontwikkeld om een succesvolle studie aan een universiteit of hogeschool te doorlopen. Daarnaast leer je ook met een open blik, verantwoordelijkheidszin en sociaal engagement sterk in de wereld te staan.

Studieaanbod

Je kan bij ons rekenen op een degelijke, brede, algemene vorming en een sterke leerlingenbegeleiding door gepassioneerde leerkrachten en opvoeders. Benieuwd naar onze studierichtingen? Ontdek ze snel in onze infobrochure.

Infobrochure

Eerste graad

Welkom in het eerste middelbaar! Je schrijft je ofwel in voor de richting Moderne Wetenschappen, ofwel start je je carrière aan de Frères in Klassieke Studiën. Ga je voor Moderne Wetenschappen? Dan vul je je lespakket aan met STEM of SEI (socio-economische initiatie).

eerste graad

Tweede graad

In de tweede graad volgt alweer een keuzemoment. Je kan je inschrijven in de richtingen Economische Wetenschappen, Natuurwetenschappen, Humane Wetenschappen, Moderne Talen en Latijn.

TWEEDE GRAAD

Derde graad

De verschillende studierichtingen uit de tweede graad worden uitgebreid en verder opgebouwd. Binnen elke richting heb je de mogelijkheid om CLIL te volgen. CLIL staat voor 'Content and Language Integrated Learning'.

DERDE GRAAD

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. Je kan toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.